L'ex-primer ministre francès i candidat a l'alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, ha dit avui en una entrevista a RNE que els "CDR són una forma de feixisme". També ha lamentat que la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, tingui un escorta privat a causa de la situació política que es viu a Catalunya. 

A l'entrevista s'ha pronunciat sobre les protestes que s'han produït en algunes presentacions del seu llibre a Barcelona. Ha explicat que una cosa és manifestar-se, que és un dret constitucional, i l'altra és "l'odi, els insults i resumir el debat en ser independentista o ser feixista". 

Ha afegit que no li sembla bé que Arrimadas porti seguretat tot el dia i que no entén com a la ciutadania li sembla normal: "No hi ha terrorisme, no estem al País Basc de fa uns anys, sinó a Barcelona. És normal això? No", ha afegit indignat. 

La crida al PSOE

Durant l'entrevista, Valls ha reiterat la seva oferta als socialistes perquè s'adhereixin a la seva candidatura a Barcelona: "Faig una crida a Pedro Sánchez, al PSOE, al PSC, a la meva família política. Han d'unir-se a la meva plataforma. Puc guanyar", ha declarat. 

Alhora, s'ha mostrat "capaç d'unir Ciutadans, part del catalanisme moderat i gent d'esquerres", i ha recordat que el seu equip de campanya va treballar amb el socialista i expresident de la Generalitat Pasqual Maragall.