El candidat a l'alcaldia de Barcelona Manuel Valls, apadrinat per Ciutadans, ha afirmat en una entrevista a la televisió francesa BFM, que si no aconsegueix ser alcalde es retirarà de la política. Per tant s'ha interpretat que Valls descarta ser el cap d'un grup municipal de l'oposició, i en aquest cas deixaria el càrrec de regidor.

"Si vostè fracassa a Barcelona, deixarà la política?", li ha preguntat el periodista. "Sí, sens cap mena de dubte", ha respost Valls. "De totes maneres em quedaré a Barcelona, és una elecció de vida", ha precisat, indicant que no tornarà a París.

Hores després el candidat ha enviat un comunicat, precisant que no pensa abandonar l'ajuntament. "Assumirà i mantindrà la responsabilitat que es derivi del resultat de les eleccions municipals de l'any vinent, sigui el que sigui", indica la nota. També ha fet un tuit.

Valls ha indicat a la televisió francesa que a Barcelona serà "el més francès dels catalans i dels espanyols". "Si algú ha estat aquí el més català dels francesos, i allà baix pot ser el més francès dels catalans i dels espanyols, aquest soc jo", ha afegit, recordant que té la doble nacionalitat

L'exprimer ministre francès, que ha anunciat que aquesta setmana dimitirà de diputat a l'Assemblea francesa, s'ha mostrat convençut que encara hauria tingut futur polític a França  i ha reivindicat els treballs que va fer pel referèndum de Nova-Caledònia com a president de la comissió parlamentària francesa.

"Vostè és en primer lloc francès o en primer lloc català", li ha preguntat també el periodista. "Jo ho sóc tot alhora. És meravellos. Jo vaig néixer espanyol, vaig naturalitzar-me [francès] als 20 anys, i vaig aprendre el francès. França em va donar l'oportunitat de créixer i tenir responsabilitats", ha assenyalat.