La plataforma Vallekas decide ha organitzat per diumenge vinent al barri de Vallecas de Madrid una consulta sobre la monarquia espanyola, a l'estil de les consultes independentistes que es van celebrar des del 2009 al 2011 a Catalunya i en les quals van participar centenars de milers de persones.

A la consulta de Vallecas, que tindrà 33 meses i 200 voluntaris, es podrà votar a favor de la monarquia o de la República espanyola.

La pregunta que podran votar els ciutadans de Vallecas és doble, com en la consulta del 9 de novembre del 2014 sobre la independència, organitzada pel Govern.  

 

Autor: Vallekas Decide

Els organitzadors de la consulta madrilenya han assegurat que tenen l'autorització per a la col·locació de les meses de la Junta de Districte i de l'Ajuntament de Madrid i han enviat també comunicació a la Delegació del govern espanyol. Això sí, han subratllat que no han tingut ajuda o suport del consistori madrileny. "Hi ha una desídia per part de les institucions i això també ho volem posar de manifest", han assenyalat.

Vallecas no serà l'únic indret d'Espanya on se celebraran consultes sobre la monarquia espanyola. També se n'estan preparant a Algecires, La Línea de la Concepción, San Roque, Tarifa y Los Barrios y, probablemente, Jimena de la Frontera i Castellar, a la zona del Camp de Gibraltar, a Andalusia. Les consultes en aquest cas estan previstes per a la setmana del 18 de juliol, i estan organitzades per la Plataforma Comarcal del Camp de Gibraltar Republicana.