Construït per "presos que voluntàriament van accedir a redimir penes". Això és el que sosté el Valle de los Caídos sobre el mausoleu construït per represaliats republicans després de la Guerra Civil Espanyola. És el que s'extreu de la contestació a Twitter a partir d'una publicació realitzada pel compte oficial del monument franquista, que ha despertat la polèmica.

"No es va obligar ningú. Eren presos que voluntàriament van accedir a redimir penes a El Valle. Informi's", ha contestat la Vall dels Caídos a un usuari que recriminava que no s'hagi compensat mai el mal causat als "obrers presos" que van ser obligats a construir el mausoleu que Franco va voler dedicar a "els caiguts per Espanya" en el conflicte bèl·lic espanyol provocat per l'alçament nacional de 1936.

Amb faltes de respecte i fins i tot alguna falta d'ortografia, el Valle de los Caídos ha realitzat una defensa acèrrima del monument. "Vostè és molt curta de mires i té grans prejudicis. Això és un monument visitat per gairebé 300.000 persones a l'any. Dejé de hacer el ridículo", afirmava el compte oficial en resposta a una usuària. "Deixi de veure fatxes per tot arreu. Actualitzi's: la societat no es divideix en fatxes i antifatxes. Abandoni els seus prejudicis", deixava anar. "Surti de la seva ignorància", ha exposat un altre usuari.