Fa dies que es queixen i, segons diuen, "ningú no els fa cas". Fa setmanes que els agents de la policia espanyola que viuen als vaixells del Port de Barcelona i el de Tarragona des d'abans del referèndum demanen una millora de les condicions de les seves 'residències' a Catalunya, però, com ja han posat en diferents ocasions en relleu els sindicats de policies, "no hem obtingut resposta del Ministeri de l'Interior", afirmen.

Aquesta situació els portarà a prendre noves mesures, mesures que ja explicaran en el seu "degut moment", però que poden comprendre actuacions com "denunciar on sigui necessari les condicions amb què treballen els companys".

Així ho ha relatat al 3/24 el portaveu del Sindicat Unificat de Policies (SUP), Ramon Cosío, on ha volgut deixar ben clar que hi ha "una escassa responsabilitat en tot el que afecta les forces policials de l'Estat" i s'ha lamentat que "la paciència dels companys està esgotada" perquè "les condicions de vida no són en cap cas les idònies ni les més recomanables".

Precisament per això, continuen reclamant reunir-se amb el secretari d'Estat de Seguretat perquè, encara que ha recordat que "en un primer moment, la nostra funció era la corresponsabilitat de fer la feina que tenim com a policies, però també que havíem d'assumir les condicions d'allotjament", ara ja "ha passat un mes i aquesta falta de planificació continua encara vigent".

Mesures contra la voluntat

Encara que Cosío ha subratllat: "Haurem de prendre un altre tipus de mesures" per "defensar els interessos dels companys i portar-les fins on faci falta". Tot i que ha volgut deixar ben clar que les mesures que prenguin seran contra la seva "voluntat".

Per justificar les seves possibles futures accions, el portaveu del SUP ha explicat que "hi ha companys que han de fer un desplaçament d'una hora i mitja al dia per arribar al lloc de treball, 10 hores de jornada ininterrompuda, cabines petites, un manteniment insuficient, menjar que no està en condicions acceptables...".

I no només això. També ha assegurat que "els companys de Barcelona s'assabenten de les novetats a través dels mitjans de comunicació, és una falta de respecte en tota regla".

 

Davant d'això, els sindicats han mantingut diferents reunions i han continuat "traslladant-lo als responsables polítics". Però no ha servit de res. "Els companys no reben millores, al contrari, la tensió segueix in crescendo", ha relatat Cosí, al mateix temps que ha admès de nou que "si l'administració no pren mesures, els sindicats haurem de prendre altres mesures que no havíem contemplat".