El vaixell de Piolín deixarà dijous el port de Barcelona, però això no vol dir que els agents de la policia espanyola marxin de Catalunya, segons publica El Periódico.

La decoració amb personatges de dibuixos animats de la firma Warner Brothers és precisament la que ha valgut als agents policials destinats a Catalunya per evitar el referèndum d'autodeterminació de l'1 d'octubre el sobrenom de 'piolins'.

Fonts del Ministeri de l'Interior han indicat que els agents que viuen al vaixell des que va arribar al port de Barcelona seran reubicats en hotels catalans i, de moment, no se sap quan marxaran, malgrat que tot apunta que s'hi quedaran fins passades les eleccions del 21-D.

També el de Tarragona

El vaixell de grans dimensions atracat al Port de Tarragona que acull agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil des de dies abans del referèndum marxarà de Tarragona aquesta setmana. Ho farà entre dijous i divendres, segons han confirmat fonts de l'Autoritat Portuària a l'ACN.

El ferri ha anat dilatant la seva estada al port, on hi ha estat amarrat gairebé dos mesos, posposant la data de la seva marxa fins en quatre ocasions. El vaixell va atracar a Tarragona el 20 de setembre, però l'autorització es va prorrogar fins al 5 d'octubre, després per al 18 d'octubre, més endavant pel 31 d'octubre i, finalment, es va fixar el 15 de novembre.

El termini vencia aquest dimecres i, segons fonts del port, aquest cop es complirà i no es prorrogarà més l'estada.