La companyia Vueling ha cancel·lat preventivament 29 dels vols previstos aquest dimarts a l'aeroport de Barcelona per la nova jornada de vaga de tripulants de cabina convocada pel sindicat Stavla. L'aerolínia operarà 144 dels 173 trajectes a la capital catalana, el 83% dels programats, segons ha informat en un comunicat. En el conjunt de l'operativa d'aquest dimarts 6 de desembre, Vueling preveu operar 482 vols, el 89% de tots els programats a la xarxa, que eren 544. Així, la companyia aèria ha cancel·lat de manera preventiva 62 vols no protegits pels serveis mínims. Al conjunt d'Espanya, operaran el 90% dels vols programats, 176 de 195, mentre que a escala internacional serà d'un 92%, 162 de 176 vols previstos. 

Un dia més Vueling ha assegurat que els clients afectats han estat avisats amb antelació i s'ha posat a la seva disposició alternatives per minimitzar l'impacte de la protesta del personal de cabina. De fet, assenyala que el 93% dels clients perjudicats per aquestes cancel·lacions ja han estat reubicats i han confirmat l'alternativa donada, ja sigui en altres vols de la companyia o amb abonament o reemborsament. El 7% restant està pendent d'escollir una opció. La companyia ha tornat a apel·lar a la responsabilitat del sindicat Stavla per desconvocar les aturades i apostar pel diàleg "davant de la confrontació social".

Jornades de vaga aquest desembre

La vaga va arrencar l'1 de novembre i, si el sindicat Stavla no arriba a un acord amb la companyia, es preveu que s'allargui fins al 31 de gener del 2023, en concret els dilluns, divendres, diumenges i festius. Aquest pont de la Puríssima també hi ha convocada vaga el dijous 8 de desembre. 

De fet, Vueling ja ha cancel·lat fins al 2 de gener tots els vols que previsiblement es podran veure afectats per la vaga. Stavla és el sindicat majoritari entre els tripulants de cabina de Vueling i, segons el ministeri de Transports, prop de 2.250 empleats estan cridats a la vaga.