Els acords i les mesures que el govern espanyol ha anat prenent fins al moment per pal·liar l'impacte de la pujada dels preus i els carburants no convencen a tots els transportistes. Aquest dilluns un grup de transportistes autònoms han continuat amb les protestes, tallant de nou la Ronda Litoral de Barcelona. L'organització darrera d'aquesta convocatòria per seguir amb les protestes ha estat Plataforma Nacional per la Defensa del Transport per Carretera, integrada principalment per autònoms i pimes i no té representació en el Comitè Nacional del Transport per Carretera (CNTC). Finalment, gairebé un centenar de transportistes han seguit amb la protesta malgrat l'acord tancat amb gran part dels representants del sector la setmana passada. 

La protesta de la Plataforma Nacional per la Defensa del Transport de Carretera d'aquest dilluns s'emmarca en una convocatòria de quatre dies consecutius de protestes, amb les quals volen reclamar més mesures al govern espanyol per esmorteir l'impacte de la pujada de preus en els carburants. Durant la jornada d'avui, els manifestants han començat a marxar per carrer 3 de la Zona Franca cap a Barcelona  a les 9 del matí i han continuat tallant la Ronda Litoral, concretament un carril en direcció Besos fins a la sortida 17. 

Miguel Ángel Maqueda, organitzador de la Plataforma, ha declarat a Efe que la mantenen la protesta al considerar insuficient l'acord aconseguit. Maqueda també ha afirmat que continuaran fins que no obtinguin un compromís que els permeti "cobrir els costos d'explotació" per no haver de treballar a pèrdues.

La majoria dels transportistes 

Mentre que hi ha transportes que segueixen amb les protestes, gran part de les associacions que han cridat i organitzat les protestes estan conformes amb l'acord presentat pel govern espanyol. Així ho veu La ministra de Transports, Raquel Sánchez, qui ha celebrat que aquest dilluns "la immensa majoria" dels transportistes estiguin treballant perquè "valoren positivament" l'acord on el govern espanyol "ha posat mesures sobre la taula que no justifiquen que es puguin mantenir aturades", segons informa l'ACN. La ministra ha fet referència directa als transportistes que continuen les protestes, afirmant que les seves reivindicacions ja han estat ateses per l'acord de l'Executiu espanyol. Sánchez ha demanat tornar a "la normalitat tan aviat com sigui possible". 

Més mesures pels carburants

Aquest dilluns, el president espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat una rebaixa generalitzada de 20 cèntims per litre de la gasolina. La mesura afectarà a tot el territori de l'Estat espanyol i no ha estat l'única mesura anunciada pel president socialista. El govern espanyol també s'ha compromès a augmentar l'ingrés mínim vital i recuperarà els ERTO.