La presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, ha defensat la convocatòria d'una vaga general després de l'empresonament dels dirigents de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Una vaga que "podria ser de forma indefinida fins que no alliberin els dos presos polítics que han segrestat i tenen presos a Madrid", ha assegurat la diputada de l'esquerra anticapitalista aquest dimarts en declaracions a TV3.

La diputada dels cupaires, que ha defensat alhora que és a mans de la ciutadania decidir com seran les mobilitzacions, ha assegurat també que després de l'empresonament de Sànchez i Cuixart, "el diàleg ja és impossible". Ha obert la porta en tot cas a la mediació internacional perquè "el conflicte s'ha agreujat d'una manera important".

A més, la parlamentària cupaire ha insistit que no està tancat perquè encara es podria celebrar un altre ple al Parlament i, tot i els "15 dies de retard" des de l'1-O, ha assegurat que ja existeixen les "condicions necessàries per proclamar la república". La fórmula, en obert. "No cal que sigui amb una votació", ha afegit en la mateixa entrevista.