La Intersindical-CSC ha convocat vaga general contra la repressió pel procés independentista el proper 8 de novembre, després que aquest dijous la jutgessa de l'Audiència Nacional ordenés l'ingrés en presó del vicepresident Oriol Junqueras, set consellers i un exconseller.

A la convocatòria de vaga també s'hi han sumat Assemblea Nacional i Òmnium, que han cridat a convertir-la en una nova "aturada de país", com la que va tenir lloc el passat 3 d'octubre. Des de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) i l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) també han mostrat el seu suport a "qualsevol" convocatòria de vaga o aturada de país, però sempre que compti amb un "ampli" consens.

Per contra, la CGT ha anunciat que no s'adhereix tot i donar llibertat als afiliats per seguir-la davant la "gravetat" de la situació a Catalunya. En un comunicat, el secretariat permanent del sindicat argumenta que "no hi ha temps material, atesos els terminis legals, de registrar un preavís per a afegir-se a aquesta data amb una convocatòria pròpia de vaga general per part de la CGT" i afegeix que tampoc tenen marge de temps suficient perquè els afiliats puguin debatre i pronunciar-se al respecte, "tot prenent una decisió al respecte". 

Vaga no, però... i aturada de país?

El sindicat CCOO de Catalunya també ha descartat anar a la vaga general. Fonts de l'entitat expliquen que, com ja ho han fet en convocatòries anteriors, consideren que no és just traslladar al pla laboral un problema que supera aquest àmbit.

Pel que fa a l'aturada de país convocada per l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural també per al dimecres vinent, CCOO estudia si s'hi suma o no, i manté contactes amb els altres membres de la Taula per la Democràcia per acabar de decidir la postura definitiva.