El 8-M, ningú no ha de "parlar en nom" de les dones. És per aquest motiu que, un dia abans de la vaga feminista, Ciutadans ha fet públic un vídeo on reivindica el que anomenen "feminisme liberal". És un spot de 38 segons de durada que s'ha difós a través de les xarxes socials i defiende la igualtat laboral entre els homes i les dones mentre es pot veure diverses dones fent abdominals.

Al final del vídeo, però, la veu en off puntualitza que són dones "tan casades que se'ns critiqui com que parlin per nosaltres". En aquest sentit, el narrador assegura que "aquest 8-M no tornaran a parlar en el meu nom, ningú". I conclou: "Soc lliure, soc feminista, soc liberal".

Aquest spot arriba després de la campanya paral·lela de Ciutadans en el marc del Dia de la Dona, i es desmarca implícitament de la convocatòria de la vaga feminista i de les seves mobilitzacions. Aquesta mateixa setmana, Inés Arrimadas ja va presentar un manifest en favor del "feminismo liberal", que entre altres qüestions critica el llenguatge inclusiu.

Sí que participarà a la manifestació

Malgrat tot, Albert Rivera ha assegurat aquest dijous que el seu partit sí que participarà de la manifestació de Madrid, perquè no “renegaran” del que defensen. Però ha volgut deixar clar que no comparteixen el contingut del manifest dels organitzadors. “Opinio el mateix que l’any passat, que no m’agrada perquè no és cert”, ha dit Rivera en una entrevista a Antena 3. El PP, en canvi, ha anunciat que no hi assistirà.