El Jutjat d'Instrucció número 17 de Barcelona ha ordenat al departament de Salut i el ministeri de Sanitat a informar dels responsables en procés de vacunació dels policies espanyols i guàrdies civils desplegats a Catalunya, segons informa El Mundo. Ho fa en el marc de la investigació per determinar si existeix prevaricació i d'un delicte contra els drets dels treballadors en l'administració de la vacuna als efectius d'aquests cossos policials a Catalunya.

La polèmica de la vacunació

El jutge Fernando Luís Criado Navamuel va admetre a tràmit a principis de juny la denúncia dels sindicats policials Jucil i la Jupol. Ambdós sindicats havien interposat amb anterioritat una denúncia contra la Generalitat per l'endarreriment en la vacunació dels agents de policia desplegats a Catalunya en contrast amb el ritme d'immunització en el cos dels Mossos d'Esquadra.

A l'abril el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va interposar les mesures cautelars demanades per ambdues organitzacions  va ordenar a la Generalitat arribar al mateix percentatge de vacunació en tots els cossos policials abans d'un termini de 10 dies. La Generalitat va complir amb l'ordre.

Petició de documentació

El jutjat ha ordenat investigar als Mossos que han sol·licitat, per via judicial, una gran quantitat de documentació a la Generalitat i el ministeri de Sanitat sobre l'estratègia de vacunació a Espanya i el protocol específic per la vacunació dels Cossos de Seguretat de l'Estat, segons informa el rotatiu. També demana identificar els responsables de la vacunació dels policies a Catalunya i un informe sobre les comunicacions amb el Consell Interterritorial de Salut i els organismes que regeixen els cossos policials sobre la immunització dels agents. 

Així mateix, El Mundo assegura que l'auto de jutge també es reclama a la Generalitat el detall de l'evolució del "nombre de vacunacions de tot el personal essencial de caràcter policial, classificat per cossos i per setmanes" des de la data en què es van començar a administrar fins ara.

 

Imatge principal, agents de la policia espanyola als voltants d'un centre de vacunació / EuropaPress