Tots els grups del Parlament, excepte CSQP i la CUP, s'han mostrat a favor que els Mossos d'Esquadra i la resta de cossos policials de Catalunya utilitzin les pistoles elèctriques conegudes com a Taser. Els partits han avançat aquest dilluns en diferents comunicats les conclusions que exposaran aquest dijous en el grup de treball creat al Parlament, en què durant els últims mesos s'ha analitzat el possible ús de les pistoles elèctriques i les conseqüències que podria comportar la seva utilització.

CSQP ha demanat "no desplegar" aquestes armes entre els cossos de seguretat per no fomentar l'excessiu ús que consideren que es produeix en països com els Estats Units, i per actuar en la línia del que han defensat diverses entitats en matèria de drets humans, contràries a aquestes pistoles.

La CUP considera que la taxa de delinqüència en el territori català, "un país uniformement segur", no justifica l'ús de les Taser i ha recordat que el 2014 el Parlament va rebutjar incorporar-les, i que des d'aleshores no hi han hagut informes ni proves que avalin un canvi de posició.

JxSí, C's, PSC i PP, a favor

La coalició de govern, Junts Pel Sí, justificarà l'ús de les Taser en situacions d'"alt risc", entre les quals inclou detencions de persones alterades, sota els efectes de l'alcohol, de substàncies estupefaents o amb problemes mentals. La coalició entre CDC i ERC pretén limitar l'ús als comandaments de la policia catalana que tinguin responsabilitats de cap de torn o responsables d'operatius de custòdia de detinguts, antiavalots i grups d'intervenció especial. 

El primer partit de l'oposició, Ciutadans, també s'hi ha mostrat a favor "sempre que la Generalitat garanteixi la formació i avaluació continua dels agents i existeixin garanties jurídiques per als policies i les persones que siguin reduïdes o immobilitzades mitjançant aquesta eina". A més, ha demanat que s'usin "només en casos extrems i sota els principis de congruència i proporcionalitat".

En aquest sentit, el PP en defensa l'ús en situacions que "posin en perill la integritat física de la víctima o de l'agent", a causa de l'estat d'alienació de l'agressor. D'altra banda, els populars rebutgen l'ús de les pistoles elèctriques en manifestacions, contra dones embarassades, menors d'edat i en centres penitenciaris.

Per últim, el PSC dóna suport a aquestes armes, però no al seu ús sobre persones "intoxicades" o que no puguin entendre les ordres dels agents. Els socialistes també pretenen vetar aquestes armes sobre els mateixos perfils de persones que els populars.