Iñigo Urkullu, lehendakari del Govern Basc, ha publicat a Twitter un missatge on lamenta la mort de l'històric dirigent del PNB, Xabier Arzalluz

Urkullu ha recordat la figura d'Arzalluz com una dirigent amb "una ment brillant, una personalitat arrolladora i una entrega absoluta a favor del Poble basc". 

El lehendakari ha recordat a Arzalluz com "abertzale, militant i dirigent exemplar per tota una generació". També ha fet esment al llegat que Urzullu a transmès, un llegat que es basa en la "passió per Euskadi i la seva constància en la construcció nacional i social del nostre País.

L'ex lehendakari Juan José Ibarretxe també ha volgut honorar la figura d'Arzalluz. Ibarretxe ha publicat una imatge en la que apareix amb l'històric dirigent abraçant-se. Ibarretxe ha reconegut el prestigi de l'ex dirigent del PNB i s'hi ha referit com a "home d'ombra llarga"

Andoni Ortuzar, actual president del PNB des de 2013,  ha homenatjat a Arzalluz y li ha agraït la seva trajectòria. "Sempre estarem en deute amb ell pel seu gran treball", ha afirmat el dirigent basc.

El partit d'esquerra abertzale Sortu també ha mostrat el seu cóndol per la mort de Xabier Arzalluz. El seu secretari general, Arkaitz Rodríguez, també ha tingut unes paraules per l'ex dirigent del PNB i ha recordat que "independentment de les nostres diferències polítiques, reconeixem el seu gran ascendent i la profunda petjada que ha deixat en aquest poble". 

Els partit socialista del País Basc ha transmés el cóndol als propers d'Arzalluz i a tota la família nacionalista del PNB. Idoia Mendia, secretaria general del Socialistes Bascos, també ha dedicat unes paraules a Arzalluz a qui ha referido como "un destacat protagonista de la historia política e institucional d'Euskadi". 

Patxi López, ex lehendakari i diputat al Congrés, ha enviat com a mostra de condol una abraçada als amics i familiars de Xabier Arzalluz. També ha tingut una mostra d'afecte pel PNB, considerant el dia d'avui com un "dia trist".

Les reaccions d'altres dirigents 

Pedro Sánchez, president del Govern espanyol, ha mostrat el condol a la família de Xabier Urzulluz i ha recordat el dirigent del PNB com una "figura històrica de la política basca".