Iñaki Urdangarin ha sortit aquest matí a primera hora de la presó de Brieva (Àvila) per complir el seu primer dia de voluntariat a l'Hogar Don Orione de Pozuelo d'Alarcón (Madrid), dedicat a la cura de discapacitats, on ha arribat passades les 10 del matí. El permís penitenciari és de vuit hores diàries.

Urdangarin, que ha sortit de la presó minuts abans de les nou del matí, ha recorregut els 103 quilòmetres de distància que separa la presó d'aquest centre en un vehicle de color gris sense els cristalls tintats. Viatjava en la part posterior darrere del seient del copilot, ocupat per un altre home.

Què farà Urdangarin en el centre?

Segons ha informat el director del centre, Francisco Sánchez, Urdangarin farà a la seva arribada el procés "estàndard" que fan tots els voluntaris del centre, un tràmit que dura entorn d'una hora. "Consisteix a conèixer el que sap fer, saber els seus horaris i els horaris que ell tindrà aquí. No el del jutge. Quan ens posem d'acord aquest document serà el pla de voluntariat", ha afegit.

iñaki Urdangarin salida permiso Pozuelo de Alarcon EFE
El marit de la infanta Cristina menjarà amb la resta de voluntaris. "Farà el mateix que fan els altres", ha postil·lat al mateix temps que ha informat que en aquests moments hi ha cinc voluntaris, "més dones que homes".

Dos cop a la setmana

El jutge de Vigilància Penitenciària ha autoritzat que Urdangarin surti de la presó dues vegades per setmana i un màxim de vuit hores al dia. La decisió es fonamenta en aplicació de l'article 117 del Règim Penitenciari sobre "mesures regimentales per a l'execució de programes especialitzats per a penats classificats en segon grau", com és el cas de Urdangarin. El jutge ha argumentat la seva decissió, en contra del parer de la fiscalia i de la junta de tractament de la presó, pel fet que l'intern necessita "socialitzar-se",

El cunyat del Rei compleix una condemna de cinc anys i deu mesos. El 28 de novembre de 2019 complirà una quarta part de la condemna, i és llavors quan pot sol·licitar permisos ordinaris. El 19 de juny de 2018 va ingressar en la presó de dones de Brieva i, des de llavors, ha estat en un mòdul en el qual no té contacte amb altres reclusos. La pena la compleix íntegrament el 9 d'abril de 2024.