Iñaki Urdangarin, empresonat des de fa quinze mesos a la presó de Brieva (Àvila), ha obtingut el permís del jutge de vigilància penitenciària​ per sortir dos dies a la setmana de la presó per dur a terme tasques de voluntariat al Hogar Don Orione, a la localitat de Pozuelo de Alarcón.

Urdangarin haurà de fer cada dia els 100 quilòmetres que separen la presó de Brieva del Hogar Don Orione. El trajecte més curt, una hora i dotze minuts de viatge, és per la autopista AP-61 i el peatge té un cost de 16,24 euros per trajecte. El jutge de vigilància penitenciaria ha determinat que el cunyat del rei Felip faci, en contra del criteri de la fiscalia, vuit hores de voluntariat diàries. Ho argumenta per la necessitat de que l’intern es socialitzi.

El Hogar Don Orione, fundat l’any 1967 per religiosos de la Congregación Pequeña Obra de la Divina Providencia, és una entitat sense ànim de lucre especialitzada en oferir servei residencial a 114 adults amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial.