El cunyat del Rei i marit de la infanta Cristina, Iñaki Urdangarin, sortirà dos dies per setmana de la presó per fer treballs de voluntari en una organització de discapacitats de Madrid que gestiona l'Església.

Urdangarin ja té el segon grau penitenciari, que li permet fer sortides del centre.

El jutge argumenta en la resolució: "L'activitat a l'exterior és més que positiva per reduir o eliminar la deslocalització i deshumanització, la destrucció de l'individu que comporta la solitud absoluta a la qual se l'ha sotmès, fet que connecta amb una cosa essencial en qualsevol programa de tractament, fomentar l'autoestima".

Urdangarin sortirà a partir de demà 8 hores al dia, dos dies a la setmana. El traslladaran de la presó d'Àvila a Madrid. El jutge argumenta que la mesura és per disminuir els "efectes nocius de l'absolut aïllament" al qual està sotmès el pres, tot i estar en règim de segon grau.

La fiscalia es va oposar a aquest permís "pels perjudicis i molèsties" per al centre però tot i així el jutge l'autoritza: "El penat és una persona d'evident projecció pública, el procés judicial i seguiment d'entrada a la presó ha estat objecte d'una àmplia i intensa cobertura pels mitjans de comunicació, per la qual cosa és inversemblant que qui fa l'oferta no tingui coneixement d'aquesta realitat". 

Urdangarin farà treballs a la comunitat en un centre Hogar Don Orione, fundat el 1967 per religiosos de la Congregació Petita Obra de la Divina Providència. És una entitat sense ànim de lucre especialitzada en oferir servei residencial integral a 114 adults amb discapacitat intel·lectual, física i sensorial.