El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de Castella i Lleó ha aprovat la sortida d'Iñaki Urdangarin del centre penitenciari de Brieva un cap de setmana al mes per "pal·liar la situació d'aïllament en la qual viu en aquesta presó". El Jutjat ha adoptat aquesta decisió després de la proposta d'Institucions Penitenciàries, a la qual s'ha oposat la Fiscalia, han informat aquest divendres fonts del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó.

La resolució judicial ha autoritzat així la proposta de la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries per a aplicar a Urdangarin un règim de flexibilitat basat en l'aplicació de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari. 

Segons apunta la interlocutòria, Urdangarin es mantindrà en el règim de segon grau, tot i que la mesura de poder sortir durant un cap de setmana sigui pròpia del tercer, al·legant que serveix per pal·liar la situació d'aïllament en la que viu a la presó. Institucions Penitenciàries recorda també que la situació de cunyat del Rei no és per voluntat pròpia, sinó per imposició d'Institucions Penitenciàries per raons de seguretat.

No obstant això, el que havia resolt anteriorment l'Audiència Provincial de Palma i la fiscalia en els seus informes i recursos, sostenen que Urdangarin està intern a Brieva per voluntat pròpia i no per raons de seguretat, la qual cosa no permetria que s'atorgués aquest permís al cunyat del Rei amb aquesta argumentació.

La concessió d'aquest permís a Urdangarin arriba després que fa menys d'un mes se li denegués el tercer grau penitenciari, que li permetria poder sortir cada cap de setmana de la presó.

Urdangarin va ingressar a la presó el 18 de juny de 2018 per complir una condemna de cinc anys i deu mesos de presó per delictes de corrupció en el cas Nóos.