“A aquest govern li agrada més el so dels bongos que els de les trompetes”, ha lamentat el secretari d’organització del sindicat CSI-F i policia de la Guàrdia Urbana, Eugenio Zambrano, en una entrevista a Rac1.

Zambrano ha explicat que el cos està “destrossat” per la decisió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, de suprimir la banda de música de la Guàrdia Urbana. El cos amenaça ara amb no participar en la cavalcada de Reis de la ciutat.

“L’argument de la racionalització de la despesa és fals. Respon a altres motius polítics”, ha assegurat Zambrano, que ha recordat que la banda col·labora amb moltes entitats benèfiques.

L’equip de govern municipal ha argumentat que la banda municipal té un cost molt elevat, que sobrepassa els 3 milions d’euros, i que els agents són necessaris per fer altres funcions.

Pel que fa a la guàrdia muntada, l’Ajuntament vol que facin tasques forestals fora de la ciutat. El consistori també afirma que la banda municipal continuarà actuant.

Però aquests arguments no han convençut els agents: “Per la Guàrdia Urbana això és un xoc. Ens han destrossat. El que han fet amb la unitat muntada ho estem vivint amb molta pena”.