Les universitats públiques catalanes han aprovat el manifest de rebuig a la condemna dels líders del procés i demanant la seva llibertat. Concretament, són la Universitat de Lleida, la Universitat de Barcelona, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i VirgiliUniversitat Pompeu Fabra i la Universitat de Girona.

El text, amb redactats similars a cada universitat, defensa que la universitat no pot restar ''en silenci'' davant la situació ''de repressió'', demana la llibertat de les persones ''injustament condemnades o en presó provisional'' i el sobreseïment de tots els processos penals i administratius en curs, defensa que una llei d'amnistia és la via ''preferent'' per reprendre ''el camí del diàleg'', dona suport a les manifestacions cíviques i pacífiques i rebutja qualsevol forma de violència.

 

La iniciativa parteix de l'acord de membres dels col·lectius de les diverses universitats catalanes d'impulsar un claustre extraordinari a cada universitat quan es conegués la sentència del judici del Suprem, per llegir una declaració conjunta contra la repressió de l'Estat i sotmetre-la a votació.

Qui ho ha aprovat?

El manifest ha estat aprovat per totes les universitats publiques catalanes, per tant, pels respectius claustres, que són el màxim òrgan de representació de la comunitat universitària. A més, en tots els casos, els vots favorables han superat les 3/4 parts del quòrum, és a dir, han estat aprovats per àmplies majories