La Comissió Dones i Ciència del Consell Interuniversitari de Catalunya, adscrita a la Secretària d'Universitats i Investigació de la Generalitat, ha publicat un manifest consensuat amb totes les universitats catalanes, públiques i privades, que demana d'incorporar la perspectiva de gènere de forma transversal en tots els programes de grau i postgrau.

El manifest apel·la a la responsabilitat de les universitats en la lluita contra la no-discriminació per raons de gènere.

En un comunicat aquest dilluns, amb motiu del Dia internacional per a l'eliminació de la violència cap a les dones, que se celebra el 25 de novembre, la Conselleria d'Empresa i Coneixement ha explicat que el text reclama que les universitats posin els recursos humans i materials necessaris per realitzar campanyes de sensibilització i prevenció.

Campanyes de sensibilització i prevenció

En aquest sentit, el manifest reclama que les universitats posin els recursos humans i materials necessaris per dur a terme campanyes de sensibilització i prevenció així com mesures de detecció i actuació davant de les agressions que puguin patir les dones en l'àmbit universitari.

Així mateix, el manifest també demana, entre altres mesures, que s'incorpori la perspectiva de gènere de manera transversal en tots els programes de grau i postgrau.

 

 

Aquest manifest s'emmarca en el context altres campanyes com la impulsada per l'Institut Català de les Dones (ICD) amb el lema "Les dones tenim dret a viure lliures de violències sexuals. #LliuresISensePor".

La Comissió Dones i Ciència del CIC, creada el 2005, té per missió impulsar i desenvolupar les polítiques d'igualtat de gènere en l'àmbit de l'educació superior i la investigació.