La fiscalia de Móstoles ha obert diligències d'investigació penal per les denúncies presentades per associacions d'estudiants per les possibles irregularitats comeses en la Universidad Rey Juan Carlos en relació amb el màster de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes. Fonts fiscals han informat que aquesta fiscalia assumirà també la informació que la mateixa universitat ha anunciat que remetrà en apreciar indicis de delicte dels que ha tingut coneixement en la seva investigació.

La Universidad Rey Juan Carlos ha traslladat a la fiscalia el màster de Cristina Cifuentes davant la possibilitat que pogués haver-se comès un delicte, segons ha informat el rector, Javier Ramos, en un comunicat. El text difós pel vicerectorat de Comunicació de la universitat assegura que la decisió s'ha pres "davant l'aparició d'informacions que puguin ser constitutives de delicte".

Demà divendres a les 13.30 hores, el rector compareixerà davant els mitjans a l'edifici de Rectorat del Campus de Móstoles (Madrid) per donar més detalls sobre aquest assumpte.

La presidenta madrilenya, Cristina Cifuentes, va defensar ahir en un ple extraordinari en l'Assemblea regional que el seu títol de màster era "perfectament real i legal", però les seves explicacions no van ser suficients per al PSOE, que va anunciar una moció de censura contra ella, ni per a Cs, que va plantejar una comissió d'investigació.

La Universitat Rey Juan Carlos (URJC) havia informat avui, en un comunicat previ, que treballa "intensament" per aclarir tot allò relatiu al màster i expressa el seu compromís d'arribar "fins a les últimes conseqüències".