La Fundació de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) ha denunciat traves per part de la direcció del centre escolar Liceu Renouvier, on se celebra la trobada, i de l'Ajuntament de Prada del Conflent per seguir celebrant els actes en l'escola del municipi.

Segons el president de l'UCE, Jordi Casassas, "cada any és menys l'espai que hi ha a disposició" per celebrar els actes de la universitat i això "preocupa" a l'organització pels problemes logístics que implica.

En cas en què l'UCE no pugui seguir utilitzant el Liceu, podrien buscar una altra ubicació dins del mateix municipi. El que està clar és que "no hi ha previsió" de traslladar la universitat a un altre lloc que no sigui Prada del Conflent.

El 155 ha provocat una "contenció" pressupostària

A més, el gerent de l'UCE, Joan Maluquer, també ha especificat que l'aplicació de l'article 155 els ha portat a elaborar una "contenció" a nivell pressupostari i, de fet, "fins al juny" no sabien si podrien organitzar la trobada o no.

Segons el president de l'UCE, Jordi Casassas, i també el gerent, Joan Maluquer, això ha comportat que moltes de les activitats que havien pensat per celebrar aquest any amb motiu de la 50a edició no s'han pogut portar a terme a causa de la incertesa pressupostària.

Maluquer ha afirmat que "només cal comparar amb els grups musicals que hi va haver als 40 anys" de l'UCE amb els d'aquesta 50a edició per veure que ha estat un any "modest". De tota manera, preveuen que de cara a l'any vinent puguin editar dos llibres que expliquin el mig segle d'història de l'entitat, ja que aquest any no s'ha pogut fer.

El pressupost d'aquesta edició s'ha quedat sobre els 474.000 euros, als quals cal sumar-hi uns 29.000 euros més que va costar l'edició que es va fer de l'UCE a Manresa durant aquest juliol. Sobre la continuïtat de l'edició de Manresa, des de l'equip rector de l'UCE afirmen que volen treballar per mantenir-la, però que és complicat tenint en compte la "precarietat" de la fundació que s'encarrega de la universitat.

De fet, Casassas ha assegurat que fa "angúnia" veure el pressupost amb què compta l'UCE tot i comptar amb 50 edicions a l'esquena i la voluntat que té l'entitat per convertir-se en "la universitat d'estiu dels països catalans".