L’acte en suport dels presos polítics organitzat aquest dimarts a l’aula magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona ha incomodat el rectorat, segons s’ha denunciat durant els parlaments, que han explicat que se'ls havia obligat a tapar el logo de la UB.

La situació ha arribat al punt que, com mostren les imatges, els organitzadors han hagut de retirar el roller amb el logotip i el nom de la universitat que habitualment presideix la sala i en el qual s’hi havia penjat un llaç groc. El llaç ha acabat penjat a la paret.

ub acte presos amb roller

ub acte presos sense roller

Des de la universitat accepten que s'ha retirat el roller, però asseguren que ha estat "perquè no molesti", cosa que "es fa en molts actes". Neguen que hagi estat un intent de desvincular-se de l'acte i insisteixen que se'n va fer difusió a través de canals d'informació de la UB i es va incloure a l'agenda.

L’acte, sota el títol "Universitat, democràcia i drets", ha comptat amb la participació de la parella de Jordi Cuixart, Txell Bonet, o la filla de Jordi Turull, Laura Turull, els professors de la UB Joan Agustí Alcoberro, Joan Queralt, Jordi Matas, Agustí Colomines, Josep Lluís Alay i Conxita Àvila.