El portaveu adjunt d'En Comú Podem al Congrés, Josep Vendrell, ha rebutjat avui la "criminalització" de la mobilització social i les accions de protesta dels Comitès de Defensa de la República (CDR), si bé ha deixat clar que considera un error la seva estratègia i les seves actuacions.

Vendrell, en roda de premsa al Congrés, es pronunciava així després que diversos dirigents del PP hagin comparat les actuacions dels CDR a Catalunya amb la kale borroka, cosa que pel diputat d'En Comú és crear una "ficció" que no existeix. "A Catalunya no hi ha violència als carrers, no n'hi ha hagut durant tot aquest període històric conegut com a procés i crec que és un error criminalitzar la mobilització social", ha afirmat.

Dit això, Vendrell ha afegit que tot i així no comparteix l'estratègia dels Comitès de Defensa de la República i les seves actuacions perquè són "un tret al peu" i un "error", ja que "no haurien de liderar segons quins tipus de mobilització", ha assegurat.

El diputat d'En Comú considera que això també expressa la "debilitat i el desconcert" de l'independentisme a Catalunya, i encara que veu legítimes les seves protestes, no les comparteix, com tampoc està d'acord amb el fet que s'intenti "criminalitzar" la mobilització.

Sobre la petició de la fiscalia alemanya, que ha sol·licitat tramitar l'extradició a Espanya de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont pels delictes de rebel·lió i malversació de fons públics, Vendrell s'ha limitat a mostrar la seva oposició a la "judicialització dels problemes polítics", tant si això implica la justícia alemanya com l'espanyola.