Nova mostra de diferències entre els grups independentistes al ple del Parlament. La unitat dels tres grups pel que fa al procés s'ha trencat en la votació d'una moció de la CUP que apostava per "aturar tot diàleg polític amb l'Estat que no tingui per condició prèvia el reconeixement al dret a l'autodeterminació" i que demanava avançar "unilateralment" en l'exercici d'aquest dret.

JxCat i ERC havien presentat esmenes a la moció que rebaixaven el to del text dels anticapitalistes, però aquests no les han acceptat, pel que els dos punts de la moció han estat rebutjats. Només la CUP hi ha votat a favor, JxCat i ERC s'han abstingut i la resta hi ha votat en contra. 

En les esmenes presentades, els dos grups que conformen el Govern canviaven el mot "aturar" per "impulsar un procés de diàleg basat en el reconeixement de l'autodeterminació" i parlaven de no "renunciar a cap via democràtica i pacífica", però sense fer una referència específica a la unilateralitat. 

La moció també apostava per desobeir el topall de dèficit, expropiar els habitatges buits i no reprimir els moviments socials amb violència policial. Aquests punts han rebut el suport dels comuns, mentre que JxCat i ERC s'han tornat a abstenir i la resta hi ha votat en contra, pel que també han quedat rebutjats.

Des de JxCat han acusat a la CUP de presentar una moció per "marcar perfil" i que "no buscava ser aprovada".

Tot i això, sí que s'han pogut tirar endavant alguns punts de la moció. Per exemple, s'ha aprovat amb el suport d'independentistes i comuns "que la Generalitat es personi com a acusació particular en totes aquelles causes que reprimeixin i criminalitzin la protesta i la dissidència política".

També s'ha aprovat, en aquest cas per unanimitat, que el Govern "expulsi de l'espai públic les expressions del feixisme, el nazisme, el masclisme, el racisme i l'homofòbia".