Malgrat que va ser tombada el passat mes de maig pel ple del Parlament, unionistes i comuns han tornat a presentar la comissió d'investigació sobre suposat espionatge polític. I ho han fet recorrent a l'article 67.3 del reglament de la cambra, que obliga a la creació de la comissió si és sol·licitada per una tercera part dels diputats o per tres grups parlamentaris. Ciutadans, el PSC, Catalunya en Comú Podem i el PP han registrat la petició aquest dimarts. D'aquesta manera, s'haurà de constiruir obligatòriament.

El text registrat és el mateix que va presentar-se en el seu moment. L'objecte de la comissió és “l’espionatge polític i les activitats de seguiment d’algunes unitats del Cos de Mossos d’Esquadra a determinats dirigents polítics, sindicals i socials, a periodistes i a altres cossos de seguretat i informació de l’Estat”.

En aquest sentit, la proposta contempla la compareixença dels consellers d’Interior, els directors i majors dels Mossos, els directors del CTTI i els directors del CESICAT entre els anys 2011 i 2017, entre d’altres.

 

El Parlament va tombar el passat 25 de maig la creació de la comissió d’investigació . La proposta va comptar amb el suport de gairebé tots els grups de l’oposició, amb l’excepció de la CUP, els quatre vots dels quals eren imprescindibles. Com JxCat i ERC, els anticapitalistes van denunciar un bloqueig de Ciutadans i el PP per impulsar una comissió d’un abast més ampli, que inclogués l'espionatge dels cossos de l'Estat.