L’unionisme i els comuns volen crear una comissió d’investigació al Parlament sobre un suposat espionatge a càrrec de la Generalitat. Així ho han acordat Ciutadans, el PSC, CatECP i el PP en una proposta de resolució conjunta, registrada aquest divendres, que determina que l’objecte és “l’espionatge polític i les activitats de seguiment d’algunes unitats del Cos de Mossos d’Esquadra a determinats dirigents polítics, sindicals i socials, a periodistes i a altres cossos de seguretat i informació de l’Estat”.

Segons el document registrat al Parlament, la comissió investigaria les activitats de les unitats d’informació dels Mossos, el CTTI i el CESICAT o les informacions aparegudes a la premsa, entre altres.

Els objectius serien determinar “casos concrets en què polítics, sindicalistes, periodistes i altres cossos de seguretat i informació de l’Estat” haurien estat espiats i identificar els responsables d’aquest suposat seguiment.

En aquest sentit, la proposta contempla la compareixença dels consellers d’Interior, els directors i majors dels Mossos, els directors del CTTI i els directors del CESICAT entre els anys 2011 i 2017, entre d’altres.