“Demanem càstigs exemplars per als polítics independentistes que se salten les lleis”, ha exclamat Javier Mecino, de l’entitat unionista Espanya i Catalans, en l’acte de celebració del 12 d’Octubre que l’entitat ha convocat a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Mecino també ha instat als participants a l'acte a "reconquerir el cor dels catalans que s'han deixat manipular" per l'independentisme.

Especialment singular ha estat la intervenció de Javier Barraicoa, del Foro Abril, que ha acusat els nacionalistes catalans “d’odiar Catalunya i les seves arrels” i ha dit que “l’últim genocidi és el que fan els nacionalistes” amb els qui no són independentistes.

5.000 persones

Unes 5.000 persones s’han concentrat a la plaça de Catalunya després de manifestar-se pel Passeig de Gràcia amb una pancarta on es podia llegir “Des de Catalunya, Espanya al cor”. L'organització ha celebrat l'afluència a l'acte malgrat l'amenaça de pluja, que ha començat a caure en acabar els parlaments, i ha assegurat que ha estat superior a la d'anys anteriors

El coordinador general del PP, Xavier Garcia Albiol, ha assistit a l’acte acompanyat d’altres membres del partit com Alberto Fernández o Maria José Cuevas. C’s, en canvi, no ha volgut participar en la reivindicació.

Els discursos han posat el punt final a la concentració i ha pujat la intensitat amb dures crítiques als polítics catalans. “No donarem suport al cop d’Estat que planeja Puigdemont amb ajuda de la pseudoesquerra xenòfoba amb inclinacions totalitàries”, ha exclamat Clemente Polo.  

Els manifestants també han reclamat al Govern i als diputats del Parlament "que respectin l'ordenament jurídic i posin final a l'il·legal i desgavellat procés secessionista".

Entre els assistents, moltíssimes banderes espanyoles i algunes senyeres. Però també s’ha vist un jove amb una bandera de la falange i un grupuscle de 15 persones amb estètica feixista.