La manifestació unionista convocada per Societat Civil Catalana (SCC) per a aquest diumenge a Barcelona ha perdut una de les organitzacions que li donaven suport. L'entitat Hablamos Español, defensora de la supremacia de la llengua castellana, ha retirat el seu suport formal a la convocatòria per desacords en l'organització de la mateixa.

Segons un dur comunicat, l'esmentada entitat ha acusat SCC d'"incomplir" les condicions acordades, en especial respecte a un desenvolupament pactat, inicialment "sense protagonismes, ni sigles, ni partits".

Entre les queixes que erosionen la suposada unitat de l'unionisme -valgui la redundància-, es troba el fet que una "entitat concreta", en al·lusió a SCC, ha "marcat la pauta amb la seva manera de fer i amb un lema i una posada en escena per a la manifestació triats pels seus dirigents".

Així mateix, aquesta entitat de defensa lingüística del castellà, critica que s'hagi canviat l'acte final, on es preveia "que només una persona pujaria a l'escenari i llegiria un manifest que se'ns faria arribar anteriorment i que aquesta persona seria algú del món de la cultura o de l'esport sense vinculació a cap partit", mentre que finalment es preveu que "personalitats del PP, del PSOE, i de C's i una persona de marcada tendència ideològica com Francisco Frutos s'adreçaran als manifestants a través d'una pantalla gegant".

"Hablamos Espanyol retira el seu suport formal a la marxa i la seva presidenta, Gloria Lago, no serà al lloc que li havien reservat a la pancarta de capçalera", afegeix l'entitat, que convida als seus simpatitzants que "han reservat places per anar a Barcelona" i "al nostre equip a Catalunya" a participar en la cercavila organitzada pel col·lectiu Los de Artós.