El líder de Ciutadans i cap de l'oposició, Carlos Carrizosa, ha vinculat l'operació de la Guàrdia Civil contra empresaris propers al procés amb la "vella trama del 3%". En una entrevista a 'La Xarxa', Carrizosa ha considerat "evident" que l'independentisme no se sosté d'aportacions voluntàries sinó a través d'empresaris a qui l'administració adjudica contractes a canvi de finançar el moviment independentista.

En aquest sentit, considera que "s'ha muntat una trama per afavorir el moviment independentista" i ha lamentat que s'hagi pagat amb diners de tots els catalans. S'ha referit a l'administració catalana com una "formidable màquina de produir diner negre" i ha considerat "imprescindible" fer fora els "paràsits" de l'administració.

Carrizosa ha afirmat que les empreses "normals que no són amiguets i no financen el procés" no tenen les mateixes oportunitats que les que sí ho fan i s'ha referit a concursos públics que "misteriosament" van a parar a empreses pròximes al procés. "Què estrany que els amiguets dels polítics siguin tan bons empresaris que guanyen els altres en els concursos", ha afegit.

"Valent-se de l'administració donen contractes, i els empresaris paguen els viatges i el lloguer de Waterloo. No se sustenta amb aportacions de 10 euros per persona, sinó transfomant tota l'administració catalana en una formidable màquina de produir diner negre, que serveix per a aquest tipus d'activitats. És imprescindible que canviem aquests paràsits de l'administració catalana. La tenim plena de paràsits que es mengen els recursos que haurien d'anar a la gent", ha conclòs.

"Salvatges destrosses"

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha assegurat aquest dimecres que és necessari "aclarir" qui va liderar i com es van finançar les "salvatges destrosses urbanes i agressions" per les manifestacions convocades per Tsunami Democràtic com a resposta a la sentència de l'1-O.

El popular ha avalat així l'operació de la Guàrdia Civil, malgrat ha dit que demanava aclarir-ho "des de la prudència exigible en democràcia fins que no hi hagi sentència ferma".