Allau de crítiques per part de l'unionisme al president Quim Torra per les paraules que va pronunciar ahir en l'homenatge al conseller empresonat Quim Forn a Lledoners en motiu del primer aniversari dels atemptats del 17-A. El president, en realitat, va recollir unes paraules que havia pronunciat Jordi Cuixart. 

 "Nosaltres no ens anem a defensar, anem a atacar aquest Estat injust. No ens hem de defensar de res perquè Europa ens ha donat la raó. Si Europa jutja una cosa i Espanya jutja la contrària, qui té el problema?", va sentenciar. La declaració ha aixecat polseguera entre el món unionista, que ho han considerat com una "amenaça a l'Estat".

El Partit Popular ha fet una crida al govern de Pedro Sánchez perquè respongui a les declaracions. El líder català de la formació, Xavier García Albiol, i el president, Pablo Casado, han denunciat "l'amenaça als catalans i als espanyols" i han exigit a l'executiu socialista que "expliqui quines mesures posarà en marxa per defensar l'Estat i que no hi hagi més ultratges al Rei". 

Ciutadans, a través del seu president, Albert Rivera, també s'ha sumat a les crítiques. A través d'una piulada, Rivera ha lamentat que "el màxim representant ordinari de l'Estat" digui que "s'hagi d'atacar". "Així són els supremacistes de Torra i companyia. Sánchez s'equivoca d'aliats. No tot val", ha indicat.

D'altra banda, Santiago Abascal, president de VOX, ha deixat clar que, després d'aquestes paraules, "Torra serà perseguit sense descans" per la seva formació.