“No deixarem de fer política perquè estem vius, molt vius”. Així de contundent ha estat el secretari general d’Unió Democràtica de Catalunya, Ramon Espadaler, que ha reivindicat el seu projecte polític tot i que no estigui passant pel seu millor moment, després de fer-se públic que la formació democristiana ha decidit recórrer a un preconcurs de creditors per resoldre la mala situació financera.

19 milions de deute

Després de les dues últimes campanyes electorals, els comicis del 27S i el 20D, el deute acumulat d’Unió ascendeix fins els 19 milions d’euros, principalment a entitats bancàries. Per suplir-lo, procediran a la venta de patrimoni, tal com ja han començat a fer amb algunes seus de Barcelona.

En els darrers temps, la situació financera s’ha agreujat perquè no compten amb representació ni al Parlament ni al Congrés, cosa que ha suposat una caiguda dels ingressos. “L’opció fàcil seria tancar o iniciar un altre projecte polític”, ha afirmat Espadaler, que s’ha mostrat confiat en el sentit que la formació “podrà sortir” d’aquest atzucac.

Crítica al Govern

El líder d’Unió ha aprofitat l’ocasió per criticar el Govern, que considera que “ho ha subordinat tot” a un projecte independentista que “ara mateix s’està aigualint”. Ha assegurat que l’executiu de Puigdemont ara mateix es troba “en mans d’ERC i la CUP”. Per això, des de la formació democristiana insisteixen a crear una alternativa que representi el catalanisme polític.

El futur d’Unió

Al marge de la difícil situació financera, Unió ha iniciat un projecte de renovació que culminarà el proper mes de setembre i que consta de tres fases: la primera tindrà lloc entre finals de maig i principis de juny amb un congrés que servirà per reorganitzar internament la formació i així renovar els estatuts del partit sota tres grans premisses: transparència, qualitat democràtica i participació. Acte seguit, al setembre hi haurà un canvi de direcció i finalment al desembre faran una convenció programàtica per perfilar una estratègia política de cara a les possibles eleccions al Parlament de Catalunya el 2017.