Unió Democràtica de Catalunya (UDC) està en fase de liquidació des que ha cessat la seva activitat. El jutjat mercantil va decretar al setembre de l’any passat que la formació tenia un deute de 22,5 milions d’euros, 19 dels quals els deu als bancs. La xifra més gran se l’endú CaixaBank, a qui deuen 9 milions. La següent és a la llista de creditors del banc Santander, de 4 milions, i després ve el BBVA amb més de 3 milions.

Una altra part important del deute (de gairebé dos milions) és amb Fomento de Construcciones y Contratas i una empresa de comunicació. I també destaca un deute de 260 mil euros amb el Ministeri de l’Interior per l’avançament de subvencions electorals. 

L’any 2013 el deute ja s’enfilava fins als 17 milions, i va anar empitjorant a partir del moment que UDC va quedar fora del Parlament i el Congrés; aquí va deixar de rebre subvencions públiques. La situació es va agreujar amb la caiguda de donacions per part del militants i les empreses, i l’any passat els ingressos van disminuir un 80% segons un informe elaborat per la consultora Deloitte.