Alguns sectors de Podemos s'han mostrat irritats pel fet que la direcció convoqui una consulta electrònica sobre els pactes amb el PSOE. Alguns membres de la formació acusen a Pablo Iglesias i a la direcció de tractar de legitimar la subordinació del seu partit a Pedro Sánchez i al·leguen que la consulta s'hauria de fer un cop negociat el pacte, amb les clàusules específiques d'aquest. Teresa Rodríguez, la líder de Podemos Andalusia, ha encapçalat la protesta contra la direcció mitjançant un fil a Twitter.

Rodríguez argumenta en aquest fil que no votarà. Considera que la pregunta és "tendenciosa", que constitueix "un atemptat a la intel·ligència" i que en el fons suposa una defensa "d'un pacte a tota costa". Creu, a més a més, que s'hauria d'especificar com el pacte afectaria a polítiques essencials del govern: la derogació de les reformes laborals, de la llei mordassa, de la LOMCE, de l'article 135 de la Constitució sobre l'estabilitat pressupostària... Rodríguez apunta que aquesta consulta només servirà per regalar els vots de Podemos al PSOE.

El fil de Rodríguez ha generat moltes polèmiques entre la militància de Podemos. Molts membres de la formació progressista han acusat a Rodríguez de deslleialtat i fins i tot li han demanat que surti del partit. Se la compara a Errejón i s'afirma que està fent el joc a la dreta, o que només pretén notorietat amb la seva protesta a les xarxes socials.