Els ultres han tornat a irrompre a les portes del Tribunal Suprem enmig de la jornada judicial d'aquest dimarts contra l'independentisme. La declaració de l'expresident de la Generalitat, Artur Mas, i l'expresidenta de l'AMI i exdiputada de JxSí, Neus Lloveras, ha estat enfosquida des de primera hora per la presència d'espanyolistes de la Falange.

"Mas, traïdor, el teu lloc és la presó", han cridat els extremistes als voltants de l'Alt Tribunal, que ha tornat a quedar acordonat per seguretat per les forces policials. Els radicals també han cridat altres consignes contra el catalanisme i l'independentisme: "Catalanitat és hispanitat!", han deixat anar.

feixistes ports Suprem Mas i Lloveras Gemma Liñán

Els ultres, que amb prou feines arribaven a la dotzena, portaven ensenyes i símbols feixistes. Una parella portava la bandera de la Falange, amb el jou i les fletxes, d'altres portaven una pancarta que reclamava la il·legalització dels partits "separatistes". A part d'aquestes mostres de rebuig de l'independentisme, cridava l'atenció una bandera que portava escrit: "Visca la unitat d'Espanya!", una proclama que no és la primera que es passeja a Madrid.

De fet, com a curiositat, una ensenya idèntica es va poder veure el 1934 en una manifestació contra l'Estat català a la capital d'Espanya. Aquesta manifestació la va encapçalar el feixista José Antonio Primo de Rivera, tal com comenta el fotoperiodista Jordi Borràs.

Mas i Lloveras, davant del Suprem

L'expresident Artur Mas i l'expresidenta de l'AMI i actual alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, del PDeCAT, estan citats a declarar davant del magistrat del Tribunal Suprem Pablo Llarena per la seva presumpta implicació en la causa i la declaració independentistes.

Mas ha estat inclòs entre els investigats per l'instructor del procés, Pablo Llarena, pels càrrecs que va exercir com a president del partit i perquè formava part del presumpte comitè estratègic del procés dissenyat al document Enfocats.