Manifestació ultra 12O

La concentració ultra a Barcelona ha agrupat poc més de tres-centes persones i tres capçaleres diferents. Una prova que la ja tradicional convocatòria per la Hispanitat de Democracia Nacional (DN) i Falange Española a la plaça Espanya de la capital catalana ha tingut molt menys èxit de participació que en els anys anteriors.

Banderes feixistes, consignes agressives, salutacions a mà alçada i peticions de "càmara de gas" per a Artur Mas han estat el contingut de manifestació que s'ha enfilat per Montjuïc amb una aclaparadora vigilància policial. La nova ordre: repetir l'assalt a Blanquerna a tot allò que s'ensumi independentista.

Mas i les seves "rates"

Els convocants de la manifestació no han estat per orgues. Tant el "Jefe Nacional" de Falange, Manuel Andrino, com un dels líders de DN, Pedro Chaparro, processat pel cas Blanquerna, han demanat mà dura contra Artur Mas i contra el procés.

"El que està fent Mas és un delicte d'altra traïció i cal que vagi a la presó", ha assegurat Andrino. Per la seva banda, Chaparro considera que "si Mas i la seva caterva de rates traïdores continuen, haurem d'anar a totes, fins les darreres conseqüències, perquè allí on es maculi en nom d'Espanya o s'insulti la nació espanyola, estarem nosaltres per a defensar-la". Fins i tot ha exigit declarar l'Estat de setge a Catalunya i enviar-hi la Legió. "¡Artur Mas a la cámara de gas!", han cridat alguns dels manifestants en ple fervor de la manifestació.

"Animo a la joventut al que fa dos van fer un grup de patriotes a Blanquerna, on hi havia tota l'ànima del separatisme a Madrid, i que es realitzin aquest tipus d'accions contra l'independentisme", ha afegit assenyalant entitats com Òmnium.

Consignes agressives

La manifestació es dividia en tres blocs. La primera capçalera de DN, amb l'eslògan "Siempre unionistas” que reclama la "Reconquista de Catalunya”. En segon lloc, la capçalera de Falange amb el clam "Ilegalización de los partidos separatistas”. Tancava la manifestació un grupuscle acollit a la pancarta "Nuestro combate es por España”.

Els cants dels manifestants, els habituals en so i contingut: "España es una y no cincuenta y una”; "Viva la Guardia Civil”; "España cristiana y no musulmana”; "Els catalans som espanyols; "En España, el español primero”; "Vivan los Toros” o bé "Esta tierra es nuestra y hay de que defenderla”. Al final de l'acte, parlaments, en els quals Chaparro ha amenaçat d'agredir el fotoperiodista Jordi Borràs i s'hi han cremat estelades i una pancarta de la CUP.