Un centenar d'ultres s’han manifestat un any més a Montjuïc pel 12 d’Octubre. Entre banderes nazis i franquistes, han reclamat la supressió de les autonomies, a més de cridar a lluitar contra el referèndum català i cremar estelades.

Com és tradició, a la zona de Montjuïc de Barcelona ha tingut lloc la manifestació ultradretana organitzada per Democracia Nacional i la Falange, entre d’altres entitats, per celebrar la Hispanitat.

Davant l’anunci de referèndum fet pel president Carles Puigdemont fa pocs dies, els manifestants han volgut mostrar-hi la seva clara oposició. En paraules del cap nacional de la Falange, Manuel Andrino, que ha titllat el president català de “pallasso”, els avui concentrats “tenen legitimitat" per impedir la consulta, “a qualsevol preu i amb totes les conseqüències”. En aquest sentit, s'ha ofert "l'ímpetu de les nostres joventuts" a l'Exèrcit espanyol per "defensar la pàtria". 

En una manifestació on no hi ha faltat la crema d’estelades, els portaveus de les organitzacions han coincidit en què la “culpa” de la situació no és “només” dels “separatistes”, sinó dels governs espanyols que hi ha hagut des del 78, que consideren que ho han permès. Així, advoquen per acabar amb l’Estat de les autonomies, que creuen que està “destruint Espanya”. 

Conflicte Catalunya-Espanya a banda, els refugiats també han estat focus d'atenció per als ultres. Rere crits de "no són refugiats, són invasors", el cap de la Falange ha criticat les alcaldesses de Barcelona i Madrid, Ada Colau i Manuela Carmena, respectivament, per acceptar els que fugen de la guerra, dels quals ha dit que són "delinqüents, o fins i tot terroristes". Respecte a d'altres assumptes, l'alcaldessa de la capital catalana ha estat titllada d'"inculta i borrega" per pagar la llum i altres despeses als okupes.