Dels 2 i 5 anys de presó que demanava fa un mes la Fiscalia, a sis i vuit mesos per a 14 dels 15 ultres que van assaltar el centre cultural Blanquerna de Madrid durant la Diada del 2013 empaitant els assistents i tirant gas mostassa. Així ho ha decidit l'Audiència Provincial de Madrid, segons han informat a El Nacional fons properes al cas.

La pena més alta se l'emporta el principal acusat Juan Luis L.G. per un delicte de desordres públics i multa de 2.400 euros per un delicte de danys. Són vuit mesos de presó dels 17 anys que demanava el Govern per haver atacat suposadament el llavors delegat de la Generalitat a Madrid, Josep Maria Bosch.

Jesús Fernando F. G., que va empènyer el llavors diputat de CiU al Congrés Josep Sánchez Llibre, ha estat condemnat a set mesos de presó i una multa de 4.800 euros per un delicte de danys i 100 euros més per maltractament d'obra.

Tanmateix, però, l'exdiputat de CiU considera "insuficients" les penes per "la gravetat dels fets i la por que vam passar tots els assistents a l’acte de Blanquerna amb motiu de la Diada". Això sí. Respecta la decisió judicial i valora positivament la sentència perquè "el seu resultat especifica com a delicte penal els fets de l’atac".

La reducció de les penes es fonamenta en el fet que els jutges consideren que no està acreditat que els assaltants coneguessin la identitat de Sánchez Llibre ni de Josep Maria Bosch.