L'extrema dreta ha topat amb la policia espanyola després que alguns dels seus membres intentessin trencar el cordó policial per accedir on era la concentració de la Comissió 9 d'Octubre aquest dimarts a València. La resposta dels ultres ha estat el llançament de gas lacrimogen, que ha afectat alguns periodistes, els quals han hagut de ser atesos. 

Ja una hora abans que comencés la marxa convocada per Acció Cultural del País Valencià, Compromís CCOO, manifestants d'aquestes entitats i concentrats de l'extrema dreta espanyolista s'han trobat als voltants de la plaça de Sant Agustí. Això ha provocat que la policia desplegués un fort dispositiu que ha impedit que la manifestació avancés amb fluïdesa. Tot i que fins ara no s'ha produït cap incident violent, els insults i retrets entre concentrats de signe contrari han estat constants. Aquest any, per primer cop, tant el PSPV-PSOE com l'UGT s'han volgut desmarcar de la manifestació i no hi han participat.

Entre els manifestants antifeixistes s'han sentit consignes com "València serà la tomba del feixisme" i "Els carrers seran sempre nostres". També s'ha cantat la popular cançó antifeixista creada pels grups partisans a Itàlia durant l'ocupació nazi Bella, ciao.

Per altra banda, entre l'extrema dreta s'han sentit crits com "pim, pam, pum que no quede ni un". També des d'alguns balcons s'han desplegat pancartes contra els "catalanistes" i, fins i tot, alguns han intentat cremar una estelada, encara que sense èxit.

Àngel Martínez

Àngel Martínez