El portaveu de Ciutadans a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha donat aquest dissabte un ultimàtum de 48 hores a la presidenta de la Comunitat, Cristina Cifuentes. Si aquesta no dóna suport a la creació d'una comissió d'investigació sobre el seu treball de fi de màster (TFM) a la Universidad Rey Juan Carlos (URJC), en demanaria la immediata dimissió.

Ignacio Aguado ha fet aquestes declaracions a l'acabar el Comitè Autonòmic del partit a la seva seu nacional. Aguado ha argumentat que s'han viscut "17 dies de veritable vergonya" a la regió, però que ja és el moment de saber si els populars "estan per saber la veritat o per callar".

Aguado ha afirmat que "Ho hem tingut clar des del primer moment. Tenim clar que anirem fins al final. no ens importa qui hagi de caure per saber la veritat. Si el PP vol conèixer la veritat, demanem que doni suport a aquesta comissió, que escullin en 48 hores: o donar suport a la comissió, o la dimissió", ha afirmat.

Fins i tot ha posat clares les condicions: ha assegurat que l'acceptació de la comissió ha d'anar signada per tots els diputats, i ha d'incloure el compromís que apareixeran totes les persones implicades. Afirmen que aquesta decisió s'ha ventilat pels mitjans de comunicació i no s'ha comunicat directament al PP perquè no tenen relació entre els dos partits, i que això els fa pensar que "hi ha alguna cosa que fa pudor en aquest afer". I ha defensat que les comissions d'investigació parlamentàries són molt útils com es va demostrar en els casos d'Esperanza Aguirre i d'Ignacio González, que van dimitir després de sengles compareixences a comissions.

Tot i això Aguado ha deixat clar que no donarien suport a la moció de censura socialista, sinó que els populars haurien de buscar un president interí fins a les eleccions de 2019. El portaveu de Ciutadans ha afirmat que "confia" en què el PP accepti la comissió, i que si no l'accepta demostraria que està disposat a "protegir Cifuentes encara que s'estigui posant en joc la credibilitat de la universitat pública".