L’últim supervivent britànic que va servir a les Brigades Internacionals durant la Guerra Civil Espanyola votaria a favor de la independència a les eleccions del pròxim 21 de desembre, segons ha explicat al diari britànic The Times

Es tracta de Geoffrey Servante, de 98 anys, que exposa que es va sentir molt identificat amb els episodis de violència policial que van tenir lloc durant el referèndum de l’1 d’octubre, i afegeix que si hagués de votar el 21-D ho faria a favor del president Carles Puigdemont.

Servante, que és originari de Londres, va rebre la nacionalitat espanyola l’any 2009 de manera honorífica i va votar a les darreres eleccions. De fet, quan a l’ambaixada espanyola li van preguntar on es volia registrar com a ciutadà honorífic, va escollir Barcelona per poder ser català.

L’excombatent descriu el panorama català com a “tràgic” i es pregunta per què la policia ha de ser tan violenta i el govern espanyol no pot fer el mateix que es va fer a Escòcia: permetre un referèndum.

Tot i els seus desitjos a favor de la independència catalana, assegura que no s’imagina “un govern espanyol que els deixi votar”.