UGT està disposada a desconvocar la vaga del personal de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat si l'empesa "fa un moviment", segons ha afirmat el secretari general del sindicat, Camil Ros, a la Cadena Ser.

Els treballadors van fer vaga aquest passat cap de setmana i tenen convocades dues noves jornades per aquest divendres i dissabte. Aquest matí, sindicats i empresa es tornen a reunir amb la mediació de Treball per mirar de desencallar el problema. "Si l'empresa es mou, encara que no sigui el que nosaltres voldríem, estem disposats a plantejar que es desconvoqui la del cap de setmana", ha afirmat.

Els treballadors protesten, entre d'altres, per la temporalitat dels contractes que, segons Ros, afecta al 50% de la plantilla al Prat i, en canvi, és del 20% a Barajas. Per al secretari general, l'argument que les reclamacions dels treballadors s'han de tractar en una negociació estatal és una "excusa" i ha reclamat que es tingui en compte el volum de passatgers de l'aeroport barceloní. "Si hi ha moviment nosaltres farem el gest", ha sentenciat. 

Per a Ros, les dues jornades de vaga d'aquest cap de setmana han estat un "èxit de seguiment" tot i els serveis mínims "excessius".