El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, ha celebrat la decisió del jutge de vigilància penitenciària de rebutjar el recurs de Fiscalia i avalar l'aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari a l'exconsellera Dolors Bassa: "Crec que és un pas", ha sostingut.

En una atenció als mitjans al port de Badalona, on s'ha traslladat per reunir-se amb el fundador i director de l'ONG Opern Arms, Òscar Camps, Ros ha subratllat que la flexibilització del règim penitenciari de Bassa, que li permet sortir tres dies a la setmana per cuidar la seva mare, està "totalment justificada".

"Està dins de l'ordenament jurídic i crec que és un pas", ha subratllat el líder català d'UGT, sindicat a què pertany l'exconsellera de Treball i que es troba ja preparant el text de la petició d'indult.

Ros ha insistit que en l'organització estan "molt contents" perquè Bassa "s'ho mereix" i sortir a cuidar de la seva mare "li dóna esperança".

"Ella està mentalment molt forta, molt lúcida, serena i amb moltes ganes de seguir respectant", ha assenyalat abans de recordar que el 100.2 que li va concedir la presó de Puig de les Basses on compleix condemna pel procés, a Figueres, únicament li permet fer-se càrrec de la seva mare.

"No pot fer res més. Entre anar a cuidar la seva mare i tornar no pot anar a comprar ni res, és estrictament la feina de cura de la mare", ha emfatitzat.

El titular de jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Catalunya ha aprovat l'aplicació del 100.2 a Bassa argumentant el seu "personal convenciment" per la via de la negociació, que l'octubre del 2017 era més favorable a les eleccions anticipades que a la DUI i la seva voluntat de no tornar a l'entorn polític.