El jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Barcelona ha desestimat la petició de la fiscalia que está en contra dels permisos de Dolors Bassa i ha autoritzat l'aplicació de l'article 100.2.

 

Mitjançant una interlocutòria, el jutge respon a la petició de la fiscalia de revocar el permís de Dolors Bassa, atorgat en aplicació de l'article 100.2 del reglament penitenciari, que permet obtenir permisos penitenciaris per treballar o tenir cura de familiars. En el cas de Bassa, el fiscal sosté que el permís per tenir cura de la seva mare no és pertinent, ja que té prou recursos econòmics per contractar una persona que la cuidi.

En el seu moment, la Junta de Tractament de la presó de Puig de les Basses va acordar el permís perquè Bassa pogués sortir tres dies a la setmana durant vuit hores al dia per cuidar la seva mare, ja que la cuidadora principal està de vacances. El magistrat subratlla que no es pot obviar que Bassa apostava per la convocatòria electoral avançada en lloc d'una declaració unilateral d'independència (DUI), i també remarca que ha exposat que no vol tornar a la política. També posa de manifest el seu "convenciment personal sobre la via de negociació crucial per obtenir solucions".