El secretari general de la UGT a Catalunya, Camil Ros, reclama a Yolanda Díaz i Unidas Podemos que es posin d'acord perquè "sumaran el PP i Vox, si es va dividit". Així, en una entrevista a l'ACN, el líder sindical català demana a les esquerres "amplitud de mires" per poder continuar amb el procés de "recuperació de drets i de pressupostos socials". En aquest sentit, Ros exigeix als partits que "no perdin el nord en processos electorals" i evitin la "promiscuïtat" de declaracions als mitjans de comunicació, perquè després s'hauran de posar d'acord. "S'han d'acabar entenent", assegura.

Ros també ha aprofitat l'avinentesa per recordar que "l'objectiu és la millora de la vida de la gent". "Necessitem que les organitzacions d'esquerres a Catalunya i a l'Estat siguin fortes i no vagin, sobretot, ni dividides ni enfrontades", comenta. I subratlla que cal "posar en valor" que "els acords d'esquerres fan que la gent visqui millor". "És clau, i la gent ho ha d'entendre, tant a Catalunya com a l'Estat", assenyala el secretari general de la UGT. 

D'altra banda, el sindicalista indica que cal donar "continuïtat" a polítiques com les que s'han acordat en matèria laboral o de pensions perquè encara són "insuficients". A parer seu, l'alternativa a la unió de les esquerres, avisa, és un retorn de la dreta que "retalla". I afegeix que la situació actual de "distensió" política és gràcies a "l'esforç de tots" i, especialment, als acords entre les esquerres. 

Camil Ros defensa l'aliança entre Díaz i Podemos

Sobre les discrepàncies que separen Yolanda Díaz d'Unidas Podemos, el secretari general de la UGT a Catalunya comenta que "si no és junts, que no vagin més separats del que han anat fins ara". I és que, segons Ros, cal evitar "donar munició als teus perquè disparin contra els altres", perquè és "molt perillós". "Després, quan has d'arribar a acords, la tensió acumulada ho fa difícil", indica.  "És evident que un projecte ampli i renovat i amb el paper que ha assumit la Yolanda Díaz pot tenir un recorregut, si van junts, millor que el que hi ha hagut fins ara", declara Roser. I ho rebla, tot assegurant que "si van dividits, no el tindrà, i això ho han de reflexionar ells".

Díaz enfonsaria Podemos i robaria vots al PSOE 

La impulsora de la nova plataforma Sumar, Yolanda Díaz, enfonsaria Unidas Podemos (UP) i robaria vots al PSOE, segons el baròmetre del mes d'abril del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) Així, Sumar, que per primera vegada forma part dels sondejos del CIS, aconseguiria el 10,6% dels vots, tot situant-se per davant d'UP, que retrocediria del 10% al 6,7%. 

Respecte a la disputa pel primer lloc entre el PSOE i el PP, Pedro Sánchez baixa més de dues dècimes en comparació amb el març i se situaria en un 30,4% dels vots. El presidenciable del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, també recularia i baixaria fins al 26,1% en estimació de vot. I, pel que fa als partits independentistes, registrarien un 3,6%, mig punt menys en comparació al baròmetre anterior.