La Unitat Central de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional ha proposat rastrejar 23 contractes públics que li van ser adjudicats al constructor Alfonso García Pozuelo, entre el 2002 i el 2004, quan governava José María Aznar, per determinar la correlació entre aquestes adjudicacions i les seves donacions a la caixa b del PP.

En un informe al qual ha tingut accés Efe, l'UDEF relata que en la comptabilitat que portaven els extresorers Álvaro Lapuerta, primer, i Luis Bárcenas, després, apareixen registrades entre 1998 i 2006 nou donacions del constructor per un total de 258.161,94 euros, en imports que oscil·len entre els 12.020,24 euros i 60.000 euros. En paral·lel, observa la Policia, en el període entre 2002 i 2009, la seva empresa, Constructora Hispànica, va obtenir del conjunt de les Administracions Públiques quan eren governades pel PP adjudicacions d'obres, o bé en solitari o bé en una unió temporal d'empreses (UTE).

Per poder demostrar aquesta possible connivència en les adjudicacions, la Policia demana al jutjat que investiga la caixa B del PP, que es dirigeixi a diferents organismes públics perquè aportin tota la documentació existent sobre les licitacions d'aquests contractes adjudicats a Constructora Hispànica.

Demana per a això de dirigir-se als ministeris de Foment, Interior, Defensa, Educació i Medi Ambient, a ADIF, a AENA, a la Societat Estatal d'Infraestructures i Equipaments Penitenciaris (SIEP), a Hisenda, a Turespaña, a Renfe, a la Confederació hidrogràfica del Tajo i la del Guadalquivir, i a SEPES Entitat Pública Empresarial de Terra.

D'aquesta manera, els investigadors consideren que serà "possible establir de forma indiciària una correlació entre els lliuraments i les adjudicacions de caràcter subjectiu, objectiu i temporal".

Els indicis sobre els vincles entre donacions i adjudicacions han quedat reforçats, destaca l'informe, per la sentència del cas Gürtel època I, recentment ratificada pel Tribunal Suprem i en la qual García Pozuelo va ser condemnat a una pena lleu després d'arribar a un acord amb la Fiscalia a canvi de reconèixer els fets. Això és, el caràcter de la relació que mantenia amb Correa i els extresorers del PP "i de la metodologia seguida per a la consecució d'adjudicacions públiques."

Això ha permès detectar "una correlació" entre els lliuraments de diners en metàl·lic realitzats per García Pozuelo, bé a través de Correa o directament a Bárcenas, i les adjudicacions públiques que va rebre Constructora Hispànica -empresa que va presidir entre 1992 i 2009- per part d'administracions governades pel PP.

L'UDEF esmenta un informe de 2014 on analitzava la relació d'obres i contractes públics adjudicats a Assignia Infraestructuras S.A. (nova denominació de Constructora Hispànica) entre 2002 i 2009, període en què va rebre 480 contractes públics, principalment de l'Administració de l'Estat, fet que li va suposar un volum d'adjudicació de 2,3 milions d'euros. El 48,12 % dels contractes, és a dir, un total de 231, provenien d'òrgans públics governats pel PP, i li van suposar un import d'adjudicació d'1,4 milions d'euros, segons l'esmentat informe.

L'informe destaca també una reflexió del Suprem en ratificar la sentència de Gürtel i és que Bárcenas "era peça fonamental per aconseguir l'adjudicació corresponent, de l'execució de la qual s'incrementava el percentatge corresponent que després es repartia de la manera que es tenia establerta i de la qual el mateix partit rebia el seu corresponent benefici."