El departament de Matemàtiques de la UAB ha denunciat que la mateixa universitat ha censurat el llaç groc que el departament lluïa al seu web. En un comunicat, el director del departament, Xavier Bardina, ha explicat que la vicerectora de comunicació i promoció de la universitat, Virginia Luzón, va exigir al departament la retirada del llaç groc del web i amenaçant que en cas contrari seria la mateixa universitat qui l'eliminaria, fet que va acabar passant.

Des del departament defensen que la presència del llaç groc, per reclamar la llibertat dels presos, a la pàgina web concorda amb els estatuts de la mateixa universitat, concretament amb el punt 3.1 on s'explica que el centre s'inspira en els "principis de llibertat, democràcia, justícia, igualtat i solidaritat".

Per altra part, també consideren que la presència del llaç concorda amb l'acord del Consell de Govern de la UAB del 16 de novembre de 2017, on es demanava la llibertat dels presos i la tornada a ala normalitat institucional "el més aviat possible".