Txell Bonet, la parella del president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha afirmat aquesta nit al programa Preguntes freqüents de TV3, que "és una pena que l'Estat espanyol es conegui per la dispersió de presos". Bonet ha recordat que aquesta és una pràctica inhabitual a la resta de països europeus.

"Fins que no ho vius en pròpia pell no te n'adones que Madrid és a una hora d'avió però que de Madrid a Soto del Real pots trobar un trànsit terrible", ha afegit en referència a les declaracions del líder del PP, Xavier Garcia-Albiol, que va treure ferro a la situació dels presos i les famílies limitant el seu desplaçament al temps que dura un vol a la capital espanyol.

Txell Bonet ha calculat que, durant els 8 mesos de presó de la seva parella, ella i les companyes que estan en la mateixa situació han fet uns 45.000 quilòmetres.

Per la seva banda, Susanna Barreda, parella de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, s'ha preguntat què passarà amb tot el temps que els presos polítics s'han passat a la presó si al final es demostra que són innocents.