Txell Bonet, la companya de Jordi Cuixart, empresonat a Soto del Real des de fa més de sis mesos, ha deixat en evidència la nova ministra de Política Territorial, Meritxell Batet.

En una entrevista, la socialista es va mostrar partidària de l'acostament a Catalunya dels presos polítics, però va assenyalar que aquesta possibilitat no està en mans del govern espanyol. "Està bé que ho demanin i jo veuria amb bons ulls l'acostament a Catalunya, però és decisió del jutge", va afirmar.

Tanmateix, Bonet, en una piulada, ha replicat les paraules de la ministra i ha assegurat que el trasllat dels presos sí que depèn de l'executiu de Sánchez. "M'he documentat amb experts en dret penitenciari espanyol. Les institucions penitenciàries poden evitar aquesta vulneració de drets humans", ha assenyalat.

A més, la companya de Cuixart ha titllat la situació de "salvatjada", ja que, tal com ella mateixa ha explicat, "aquesta és la setmana 34 que viatja 1300km amb un bebè per 40 minuts de visita rere un vidre".